which of the following is not an example of something that the author of passage 1 states might be found in a fairy tale
Logo

Nursing Elites

ATI TEAS 7

TEAS Reading Questions

1. Which of the following is not an example of something that the author of Passage 1 states might be found in a fairy tale?

Correct answer: B

Rationale: The author of Passage 1 mentions trolls, elves, giants, and talking animals as examples of imaginary creatures found in fairy tales. However, witches are not specifically mentioned. Therefore, witches are not an example of something the author states might be found in a fairy tale in Passage 1. Choice B is the correct answer. Choice A, trolls, Choice C, talking animals, and Choice D, giants, are all examples provided by the author in the passage, making them incorrect answers.

2. What is the primary purpose of the passage?

Correct answer: D

Rationale: The primary purpose of the passage is to suggest that viewers think critically about the underlying assumptions in the movies they watch. It discusses how American war movies often conform to a Western paradigm and urges readers to analyze these portrayals and question the messages being conveyed. Choice A is incorrect because the passage does not focus on analyzing an interesting feature of American cinema but rather on prompting critical thinking. Choice B is incorrect as the passage does not aim to refute the Western paradigm but rather to highlight its influence on American war movies. Choice C is incorrect as the passage does not suggest a way to improve war movies but rather encourages viewers to be more mindful and aware of the underlying assumptions in the movies they consume.

3. What is the main purpose of paragraph 1?

Correct answer: C

Rationale: The main purpose of paragraph 1 is to explain the progression of stories within society, from oral tradition to the impact of the printing press. It outlines how stories evolved over time, transitioning from oral storytelling to written material made widely available by the printing press. This paragraph serves as an introduction to the evolution of storytelling mediums throughout history, setting the stage for the subsequent discussion. Choices A and B are incorrect because the paragraph does not solely focus on explaining oral tradition or the importance of the printing press. Choice D is incorrect as the paragraph does not aim to introduce the essay but rather provide a historical context for the discussion on the evolution of storytelling.

4. Which of the following statements represents an EXAGGERATED claim in support of the argument presented in the passage?

Correct answer: D

Rationale: While it is true that studying a foreign language can enhance one's job prospects and competitiveness in the job market, claiming that students who did not study a foreign language often find themselves unable to obtain a job at all is an exaggerated statement. Many factors contribute to employability, and while language skills can be advantageous, they are not the sole determining factor in securing employment.

5. Jenson also discovers that the meaning behind many of the plays was closely related to the polytheistic beliefs that were practiced in ancient Greece. What section of the library should he check for more information about Greek polytheism?

Correct answer: B

Rationale: Jenson should check section 200 of the library for more information about Greek polytheism. In the Dewey Decimal Classification system used in libraries, section 200 covers topics related to religion. Since Greek polytheism is a religious belief system, relevant resources and information about it are most likely found in the 200s section of the library. Choice A (100) covers Philosophy and Psychology, which is not directly related to religion like Greek polytheism. Choice C (300) covers Social Sciences, which is not the most appropriate section for information on religious beliefs. Choice D (900) covers History, Geography, and Biography, which are also unrelated to the specific topic of Greek polytheism.

Similar Questions

During his study, Jenson finds himself increasingly drawn to information about the theaters of ancient Greece and particularly to the plays that the Greeks performed. What section of the library should he check next for more resources on the written plays that have survived from ancient Greece?
What is the definition of the word 'antediluvian' in the sentence: 'Ermengarde loved spending time with her great-aunt, but she occasionally had to roll her eyes at what she considered to be Aunt Fredericka's antediluvian views about dating and relationships'?
Jensen has been assigned a project on ancient Greece, but the project terms are general. This means that he can select any topic of interest to him from Ancient Greece and focus his project around this. Jensen is overwhelmed and does not even know where to begin. What section of the library should he check first for general information about ancient Greece?
Given the information in the passages, which of the following must be true about assault?
What is the first thing you should do to help him?

Access More Features

ATI TEAS Premium Plus
$150/ 90 days

  • Actual ATI TEAS 7 Questions
  • 3,000 questions with answers
  • 90 days access

ATI TEAS Basic
$99/ 30 days

  • 3,000 Questions with answers
  • 30 days access

Other Courses