ati teas 7 reading practice test ATI TEAS 7 Reading Practice Test - Nursing Elites
Logo

Nursing Elites

ATI TEAS 7

ATI TEAS 7 Reading Practice Test

1. What is the purpose of the italicized text in the passage?

Correct answer: D

Rationale: The purpose of the italicized text is to indicate the title of the opera, Madame Butterfly. In the text, 'Madame Butterfly' is italicized to highlight that it refers to the title of the opera written by Giacomo Puccini. It does not serve to show Madame Butterfly's thoughts (choice A), emphasize an idea (choice B), or format a heading (choice C). The italicization is specifically used to identify the title of the opera within the passage.

2. During her research, Lise discovers that Freud's theory of the Oedipal complex was based on ancient Greek mythology that was made famous by Sophocles' play Oedipus Rex. To which section of the library should she go if she is interested in reading the play?

Correct answer: C

Rationale: The correct answer is C: 800. Greek mythology and literature are typically found in section 800 of the library classification system, which includes works like Oedipus Rex by Sophocles. Choice A (300) pertains to social sciences, choice B (400) covers languages, and choice D (900) focuses on history, geography, and biography, making them incorrect for finding a play like Oedipus Rex.

3. What would this author's attitude likely be towards a person unable to find employment?

Correct answer: D

Rationale: The author's likely attitude towards a person unable to find employment would be incredulous. The passage emphasizes the abundance of job opportunities in the United States and suggests that finding employment should not be difficult for those willing to work. The author believes that with the numerous avenues of success and available vocations, anyone who is willing to engage in a respectable occupation should be able to find lucrative employment. Therefore, the author would find it hard to believe or be skeptical towards someone who claims they cannot find a job. Choice A, 'Descriptive,' is incorrect as the author's attitude is more judgmental than just describing a situation. Choice B, 'Conciliatory,' is incorrect as the author does not show any intention to reconcile or make peace with the situation of unemployment. Choice C, 'Ingenuous,' is incorrect as this term means innocent or naive, which does not align with the author's likely attitude of disbelief towards unemployment.

4. Lise is doing a research project on the various psychological theories that Sigmund Freud developed and on the modern response to those theories. To which section of the library should she go to begin looking for research material?

Correct answer: A

Rationale: The correct answer is A: '100.' Freud's theories fall under psychology, which is classified under the 100 section according to the Dewey Decimal Classification system. Section 200 is for Religion, 300 for Social sciences, and 900 for History, geography, and biography. Therefore, A is the most appropriate section for Lise to find research material related to Freud's psychological theories.

5. Which of the following could be considered a theme of the passage?

Correct answer: D

Rationale: The theme of the passage revolves around the idea that even the most unlikely events can happen. The passage describes the improbable events leading to Queen Victoria becoming the queen, emphasizing how unpredictable and unexpected her rise to the throne was. Choice A is not supported as Victoria was born into royalty, so not just anyone can become royalty as implied. While there are mentions of marriages for advantage in the passage, it is not the central theme but rather a detail in the historical context, making choice B incorrect. Although the passage discusses Queen Victoria being an unlikely queen, this statement is too specific to be a theme; a theme should be broader and universally applicable, making choice C incorrect.

Similar Questions

Which of the following statements could NOT provide support for BOTH arguments?
Which of the answer choices best describes the appropriateness of Mara's data sample?
Which of the following statements best expresses the main idea of the passage?
Raoul has an upcoming school project, and his own computer is not working. He needs to use the library computer, and he has estimated that he will need to be on the computer for approximately an hour and a half. How much of a fee can Raoul expect to pay for his computer use at the library?
Anna is planning a trip to Bretagne, or Brittany, in the northwestern part of France. Since she knows very little about it, she is hoping to find information about hiking trails, beaches, restaurants, and accommodations. Which of the following guides will be the best for her to review?
ATI TEAS 7 Exam Overview

Access More Features

ATI TEAS Premium Plus
$150/ 90 days

  • Actual ATI TEAS 7 Questions
  • 3,000 questions with answers
  • 90 days access

ATI TEAS Basic
$99/ 30 days

  • 3,000 Questions with answers
  • 30 days access