ATI TEAS 7
Practice TEAS Test Reading
1. The Morgan family lives at 5487 South Elm Street. On which day of the week will they be able to water their lawn?
- A. Tuesday
- B. Wednesday
- C. Thursday
- D. Saturday
Correct answer: C
Rationale: Based on the provided water schedule for addresses in the town of Audley, odd-numbered addresses ending in 7 and 3, like 5487 South Elm Street, are allowed to water their lawns on Thursdays. Therefore, the Morgan family will be able to water their lawn on Thursday. Choice A (Tuesday), Choice B (Wednesday), and Choice D (Saturday) are incorrect as they do not align with the watering schedule for odd-numbered addresses as per the town's guidelines.
2. Which of the following is not an example given by the author of an element of the Western paradigm?
- A. Hero highly skilled at warfare
- B. Evil villain in black hat
- C. Everyone riding horses
- D. Community made up of upstanding citizens
Correct answer: C
Rationale: The author did not mention everyone riding horses as an element of the Western paradigm in the provided passage. The passage discusses the virtuous hero in the white hat, the evil villain in the black hat, and the community made up of upstanding citizens as elements of the Western paradigm. The hero being highly skilled at warfare and the community having morally upstanding citizens were also mentioned. Therefore, option C is the correct answer. Options A, B, and D are incorrect because they were all examples given by the author in the passage.
3. Jorgen is doing a project on the ancient Greek mathematician and poet Eratosthenes. In his initial review, Jorgen learns that Eratosthenes is considered the first person to calculate the circumference of the earth, and that he is considered the first to describe geography as it is studied today. To which section of the library should Jorgen go to find one of the early maps created by Eratosthenes?
- A. 100
- B. 300
- C. 600
- D. 900
Correct answer: D
Rationale: The 900 section contains works on history, geography, and biography, which is where Jorgen is likely to find early maps by Eratosthenes. Eratosthenes was not only a mathematician but also a geographer, so his maps would be classified under history and geography, making Section 900 the most appropriate choice. Sections 100, 300, and 600 do not specifically cater to history, geography, or biography where Eratosthenes' early maps would be located.
4. Which of the following choices introduces a specific claim and distinguishes it from counterclaims?
- A. Is texting while driving really a critical safety issue? Are all kinds of distracted driving created equal? What can be said about the nature of distracted driving among teenagers?
- B. It's true that distracted driving is dangerous. There may be nothing more dangerous than texting while driving. Texting while driving has resulted in more than 15,000 deaths and over 200,000 injuries. The majority of texting drivers are teens, although other age groups have been implicated.
- C. Texting while driving is one of the key issues facing young people today: it's a fact that texting drivers have killed over 16,000 people between 2002 and
- D. While some argue that texting while driving is just one form of distracted driving, it stands out as particularly hazardous due to the level of focus it diverts from the road. Studies show that drivers who text are 23 times more likely to be involved in an accident compared to other forms of distracted driving.
Correct answer: B
Rationale: Choice B introduces a specific claim that texting while driving is extremely dangerous by stating that 'there may be nothing more dangerous than texting while driving' and supports this claim with statistics on the number of deaths and injuries caused by texting while driving. It further emphasizes the impact by mentioning that the majority of texting drivers are teens. This approach of providing specific evidence helps to distinguish the claim from counterclaims and strengthens the argument. Choices A, C, and D do not introduce a specific claim supported by factual evidence and fail to distinguish it from potential counterclaims, making them less effective in presenting a strong argument.
5. What can the reader infer from this passage?
- A. The children tortured Gulliver.
- B. Gulliver traveled because he wanted to meet new people.
- C. Gulliver is considerably larger than the children who are playing around him.
- D. Gulliver has a genuine love and enthusiasm for people of all sizes.
Correct answer: C
Rationale: The correct answer is C. In the passage, it is mentioned that the children play in Gulliver's hair, implying that he is considerably larger than them. This suggests that Gulliver is of a significant size compared to the children. Choice A is incorrect as there is no indication of the children torturing Gulliver in the passage. Choice B is incorrect because the passage does not mention Gulliver's reason for traveling. Choice D is incorrect as the passage does not provide evidence of Gulliver's love and enthusiasm for people of all sizes.
Similar Questions
Access More Features
ATI TEAS Premium Plus
$149.99/ 90 days
- Actual ATI TEAS 7 Questions
- 3,000 questions with answers
- 90 days access
ATI TEAS Basic
$99/ 30 days
- 3,000 Questions with answers
- 30 days access