HESI A2
HESI A2 Quizlet Math
1. If y = 4 and x = 3, solve y x³
- A. -108
- B. 108
- C. 27
- D. 4
Correct answer: B
Rationale: With y = 4 and x = 3, the expression is y × x³. Substituting the values, we get 4 × 3³ = 4 × 27 = 108. Therefore, the correct answer is 108. Option A (-108) is incorrect because the negative sign is not part of the result. Option C (27) is incorrect as it only represents x³ without considering the value of y. Option D (4) is incorrect as it represents the initial value of y, not the result of y × x³.
2. Multiply: 6 × 0.06 =
- A. 0.0036
- B. 0.036
- C. 0.36
- D. 3.6
Correct answer: C
Rationale: When multiplying 6 by 0.06, you can treat 0.06 as 6 hundredths. So, 6 × 0.06 is equivalent to 6 × 6 hundredths, which equals 0.36. The correct answer is 0.36. Choice A (0.0036) is incorrect because it represents 6 multiplied by 0.0006, not 0.06. Choice B (0.036) is incorrect as it represents 6 multiplied by 0.06 without considering the position of the decimal point. Choice D (3.6) is incorrect as it represents 6 multiplied by 6, not by 0.06.
3. The height of a building is 150 feet. If each floor of the building is 12 feet high, how many floors are in the building?
- A. 13 floors
- B. 15 floors
- C. 10 floors
- D. 18 floors
Correct answer: A
Rationale: To determine the number of floors in the building, divide the total height of the building (150 feet) by the height of each floor (12 feet). 150 feet ÷ 12 feet per floor = 12.5 floors. Since floors cannot be in fractions, the answer is rounded down to the nearest whole number, which is 13 floors. Therefore, the correct answer is A: 13 floors. Choice B (15 floors) is incorrect because the calculation results in 12.5 floors, which should be rounded down. Choices C (10 floors) and D (18 floors) are incorrect as they do not accurately reflect the division result and rounding down process.
4. A nurse is reviewing the daily intake and output (I&O) of a patient consuming a clear diet. The drainage bag denotes a total of 1,000 mL for the past 24 hours. The total intake is: 2 8oz cups of coffee, 1 16-oz serving of clear soup, and 1 pint of water consumed throughout the day. How much is the deficit in milliliters?
- A. 440 mL
- B. 500 mL
- C. 480 mL
- D. 300 mL
Correct answer: A
Rationale: First, convert all fluid intake to milliliters: 2 8-oz cups of coffee = 8 × 2 × 30 = 480 mL 1 16-oz serving of clear soup = 16 × 30 = 480 mL 1 pint of water = 16 × 30 = 480 mL Total intake = 480 + 480 + 480 = 1440 mL. The patient produced 1,000 mL, so the deficit is: 1440 mL - 1000 mL = 440 mL. Therefore, the deficit in milliliters is 440 mL. Choice A is correct. Choices B, C, and D are incorrect as they do not reflect the accurate deficit calculated based on the total intake and output provided in the question.
5. A newspaper kiosk sells 10 varieties of newspapers from around the world. The average daily sales for some of the varieties are as follows: English language newspapers sell 25 each day, French language newspapers sell 1 each day, Korean language newspapers sell 16 each day, Japanese language newspapers sell 16 each day, and Russian language newspapers sell 22 each day. How many newspapers are sold each day?
- A. 368 papers
- B. 370 papers
- C. 500 papers
- D. 400 papers
Correct answer: A
Rationale: To calculate the total number of newspapers sold each day, add the sales for each language: 25 (English) + 1 (French) + 16 (Korean) + 16 (Japanese) + 22 (Russian) = 80. Multiply this by the number of language varieties (10) to get the total number of newspapers sold: 80 x 10 = 800. Therefore, the kiosk sells 800 newspapers each day, not 368 as erroneously stated. The correct answer is 800 papers.
Similar Questions
Access More Features
HESI A2 Basic
$49/ 30 days
- 3,000 Questions with answers
- 30 days access
HESI A2 Premium
$99/ 90 days
- Actual HESI A2 Questions
- 3,000 questions with answers
- 90 days access